Családireceptkönyv.hu

Sütipecsétes kekszrecept


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ alaprecept
350 g liszt,
150 g kristálycukor,
130 g vaj,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj
♥ Vajas keksz
350 g liszt,
150 g kristálycukor,
130 g vaj,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj
Kókuszos keksz: + 70 g kókuszreszelék
Citromos keksz: + 2 citrom reszelt héja és 4 evőkanál citromlé
Kakaós keksz: + 10 g cukrozatlan kakaópor
Vaníliás keksz: + 40 g vaníliás cukor
Mandulás keksz: + 60 g hámozott, apróra darabolt mandula
Mogyorós keksz: + 60 g apróra darabolt mogyoró
♥ Fahéjas keksz
250 g liszt,
120 g kristálycukor,
100 g vaj,
1 tojás,
10 g őrölt fahéj
♥ Gyömbéres keksz
250 g liszt,
120 g kristálycukor,
100 g vaj,
1 tojás,
1/2 evőkanál apróra darabolt vagy reszelt friss gyömbér a levével együtt

Elkészítés:


Mindhárom receptnél ugyanaz az elkészítési mód: gyúrd össze az összes hozzávalót és pihentesd a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. Ezután enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kb. 3 mm vastagra és kiszúrjuk, majd megnyomjuk. (Attól, hogy szilikonos még a keksz vajas és tapadhat, tehát érdemes lisztbe mártani, majd leütögetni a felesleget a nyomó felületéről.)
Egy sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire rakosgatjuk őket, nyugodtan mehetnek egymás mellé szorosabban, nem nőnek meg.
160 fokra előmelegített sütőben azt írja 10-12 perc alatt, de sütőfüggő, általában 20-25 perc kell hozzá.

Sütipecsétes kekszrecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
A legfinomabb császármorzsa
A legfinomabb császármorzsa

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor közepesen kemény a hab, akkor hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és kemény habbá verjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Almás babakeksz
Almás babakeksz

Az almát meghámozzuk, apróra reszeljük. Hozzáadjuk az olajat, lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk majd kinyújtjuk és kiszúróformával szaggatjuk. 190 fokon 10-15 perc alatt megsütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.
Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.

1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni. Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Diós-almás “ötperces”
Diós-almás “ötperces”

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojást a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd mehet bele a szódabikarbónával elkevert liszt. A tejföllel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk