Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Az élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott Rama margarinból a cukorral, sóval, felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejfölt, cukrot,vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a habtejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele forg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a mézet és a cukrot gőz felett alaposan kikeverjük, majd beletesszük a feldarabolta Ramát. Ha a Rama elolvadt, levesszük a gőzről és hozzáadjuk a liszttel elkevert szó...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű