Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
◾️A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert összekeverjük. ◾️A vajat a mézzel addig melegítjük, amíg egynemű nem lesz. ◾️Picit várunk, hogy hűljön és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször e csokoládé ganache-t készítjük el. Ehhez nincs más dolgunk, mint összeolvasztani egy kisebb lábasban vagy mikrohullámú sütőben a csokoládét és a tejszínt. Közben kevergess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben megfőzzük a pudingokat a cukrokkal. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, 1 ek. kivételével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kakaós kekszet ledaráljuk és a vaj felével összekavarjuk. Kicsi kerek sütőgyűrűkbe simítjuk. A háztartási kekszet is ledaráljuk és a maradék vajjal összekavarjuk, majd a kakaós r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű