Családireceptkönyv.hu

Diós krémes sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz

Krémhez:

* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum

Bevonathoz:

* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola

Elkészítés:


1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!

Diós krémes sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpelyhes cookie
Zabpelyhes cookie

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Horizont szelet - OK
Kakaós - Horizont szelet - OK

1. 1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. 2 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján. Kellemetl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mézes puszedli
Mézes puszedli

A lisztet, a porcukrot a szódabikarbónát, a tojást, vajat, fahéjat és a szegfűszeget egy tálba tesszük és hozzáöntjük a meglangyosított mézet. Jól összedolgozzuk és egy zárható műa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Fánk
Fánk

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a hozzávalókat. Olajban megsütjük. Meghintjük porcukorral miután kissé kihűlt. Variációk: Megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk