250 g liszt,
120 g kristálycukor,
100 g vaj,
1 tojás,
10 g őrölt fahéj
gyúrjuk össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órán keresztül.
A kiszúróval vágjuk ki a kekszkarikákat, majd mintázzuk meg őket a pecséttel, ezt követően sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezve,
160 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.10-12 percet.
Előkészítés: A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót,cukrot,sütőport,reszelt citromhéjat a tojások sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot, a tejet és a cukrot összekeverjük, és lassú tűzön megfőzzük. 2. A palacsintatésztához a cukrot, a lisztet, a tejet, a sót és a tojást összekeverjük és annyi szód...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTetejére: 5 dl tejszín, csoki reszelék A tejszínt habbá verjük, a krémre kenjük, a tetejére pedig csokit reszelünk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes