menu

Családireceptkönyv.hu

Sűrített tej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tej
20 dkg porcukor
2 dkg vaj

Elkészítés:


Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.

Sűrített tej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sváb véres hurka
Sváb véres hurka

A vöröshagymát vágjunk apróra, és egy kanál zsíron fonnyasszuk meg. Két kiló disznóvért keverjünk össze két kockára vágott zsemlével, vagy néhány kanál főtt rizzsel, tegyünk bele b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült minifánkok
Sütőben sült minifánkok

nedves hozzávalókat a folyadék kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a szárazakat. Ezután apránként folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot. 180 fok 20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csillagtök tócsni
Csillagtök tócsni

Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt. Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztít...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pizza
Pizza

Először a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk