2 dl tej
20 dkg porcukor
2 dkg vaj
Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizs...
Elkészítési idő:1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Olajozz ki egy muffin sütőt. 2. Egy nagy fazék fölé tégy gőzölő fémkosarat, és önts az aljára 3-5 cm-nyi vizet. Tedd a kosárba a karfio...
Elkészítési idő:A felsorolt hozzávalókat együtt felteszem főni, mikor már szépen felpuhult a paprika hozzá öntöm a 1 dl balzsam ecetet, az evőkanál barna cukrot. Alaposan összefőzöm majd botmixerr...
Elkészítési idő: 1,5 óraCsicseriborsókrém (hummusz) - hűtést igényel! Összetevők: csicseriborsó, szezámmag, olívaolaj, só, fokhagyma, citromsav, római kömény Tökmagos csicseriborsókrém - hűtést igényel!...
Elkészítési idő: