menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor, kókuszos-mandulás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín
75 g fehér csokoládé
25 g kókuszreszelék
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 ek. karamellizált ostyatöret (kapható az ázsia bt.-nél, de el is hagyható)
16 szem blansírozott mandula

Elkészítés:


A tejszínt a kókuszreszelékkel és a vanília magjaival felforralom. 3-4 részletben a fehér csokoládéhoz keverem, félreteszem.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A félig megszilárdult csokoládéburkokba szórom az ostyát, hogy beledermedjen. A mandulákat megfelezem, minden lyukba teszek egy felet. A burok megszilárdulása után nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a kókuszos krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom 20-30 percig szilárdulni a krémet, végül újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. További 20 perc hűtés után kifordítom az elkészült csokoládét a formából.
Szaloncukor papírba csomagolom

Szaloncukor, kókuszos-mandulás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Almás diós csokis püspökkenyér
Almás diós csokis püspökkenyér

almát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Majd összekeverjük a cukorral, a tojással és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a rumban beáztatott maz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hókifli
Hókifli

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaniliás kifli (gyors változat sütőforma)
Vaniliás kifli (gyors változat sütőforma)

A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az ízesítőket majd a tojást és azzal is kavarjuk egy kicsit. Utána felváltva hozzá adjuk a lisztet és a diót (vagy a mandulát vag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihentetés nélküli - azonnal puha mézes!
Pihentetés nélküli - azonnal puha mézes!

A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk