300 g 80%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
50 ml tejszín
75 g fehér csokoládé
25 g kókuszreszelék
1/2 rúd vanília kikapart magjai
2 ek. karamellizált ostyatöret (kapható az ázsia bt.-nél, de el is hagyható)
16 szem blansírozott mandula
A tejszínt a kókuszreszelékkel és a vanília magjaival felforralom. 3-4 részletben a fehér csokoládéhoz keverem, félreteszem.
Az étcsokoládét temperálom a kakaóvajjal, elkészítem a bonbonhüvelyeket. A félig megszilárdult csokoládéburkokba szórom az ostyát, hogy beledermedjen. A mandulákat megfelezem, minden lyukba teszek egy felet. A burok megszilárdulása után nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a kókuszos krémet, helyet hagyva a lezárásnak. Hagyom 20-30 percig szilárdulni a krémet, végül újratemperált csokoládéval lezárom a bonbonokat. További 20 perc hűtés után kifordítom az elkészült csokoládét a formából.
Szaloncukor papírba csomagolom
A vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyítom, 1 bögrényi mennyiségbe beleteszem az élesztőt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. A vágóval kekszkarikákat vágunk ki, majd mintázzuk meg őket a pecséttel. 160 °C-ra előmeleg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű