50 dkg csirkemell
280 g konzverv gomba
1 db közepes fej vöröshagyma
18 dkg császárszalonna
250 ml tejszín
2 dl víz
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott teáskanál pirospaprika
1 ek liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A szalonnát csíkokra felszeletejük, majd alacsony hőfokon megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra.
Mivel a szalonna a lényege, 20 dkg is nyugodtan mehet az ételbe.
A vöröshagymát kockára vágom és a szalonna zsírján üvegesre pirítom.
Közben a csirkemellet hosszú vékony csíkokra felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk borsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Kb. 10 perc múlva hozzákeverem a gombát (vagy friss csiperke), pirospaprikát és a pirított szalonnát, felöntöm a tejszínnel és vízzel
és további 10-15 percig fedő alatt főzöm.
Amikor a hús már puha, de ha a szósz elég híg, besűríthetjük egy evőkanál liszttel.
A végén hozzáadom apróra vágott petrezselymet, átkeverem, és már tálalható is.
Köretként petrezselymes sült burgonyát készítettem hozzá, és rizst.
A húst megtisztítjuk, a kenyeret hideg vízbe beáztatjuk. Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat. A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gomb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA szalonna csíkokat kevés zsiradék hozzáadásával szép ropogósra sütjük. A megsült szalonna darabokat kivesszük az edényből. A kisülő zsírra rátesszük a sózott borsozott csirked...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A csirke combokat alaposan megmossuk, a bőrét lehúzzuk úgy, hogy az alsó porcos részre hajtogatjuk, majd szárazra töröljük. 2. A fűszereket összekeverjük, a csirkéket beolajo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet felszeleteljük, a karajjal együtt kiklopfoljuk. 2. Egy tepsi alját kevés olajjal kikenjük, ide sorakoztatjuk a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket. A húso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű