50 dkg csirkemell
280 g konzverv gomba
1 db közepes fej vöröshagyma
18 dkg császárszalonna
250 ml tejszín
2 dl víz
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott teáskanál pirospaprika
1 ek liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A szalonnát csíkokra felszeletejük, majd alacsony hőfokon megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra.
Mivel a szalonna a lényege, 20 dkg is nyugodtan mehet az ételbe.
A vöröshagymát kockára vágom és a szalonna zsírján üvegesre pirítom.
Közben a csirkemellet hosszú vékony csíkokra felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk borsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Kb. 10 perc múlva hozzákeverem a gombát (vagy friss csiperke), pirospaprikát és a pirított szalonnát, felöntöm a tejszínnel és vízzel
és további 10-15 percig fedő alatt főzöm.
Amikor a hús már puha, de ha a szósz elég híg, besűríthetjük egy evőkanál liszttel.
A végén hozzáadom apróra vágott petrezselymet, átkeverem, és már tálalható is.
Köretként petrezselymes sült burgonyát készítettem hozzá, és rizst.
A csonttal készült , hőkezelt húsoknak meg van a a plusz előnye hogy meg finomabb ételek születnek el belőlük. Ha nagyobb súlyú combokkal készülne az étel a főzési szakasz meg fog...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filéket alaposan mossuk meg, és klopfoljuk ki, de óvatosan! Ne roncsoljuk szét a húst teljesen! Kb. fél cm vastagság megfelelő. Ha túl nagy a csirkemell filé, akk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: 45 perc. Elkészítés menete: A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű