500 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 evőkanál étolaj
280 g bambuszrügy
1cs csipős szecsuáni por
Felkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem
Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát. Picit pirítom, majd a bambuszrügyet is hozzáöntöm. 4 dl hideg vizet öntök hozzá, valamint belekeverem a szecsuáni alapport.
Lassú tűzön fedő alatt 8-10 percig párolom, ízlés szerint ízesítem citromlével és egy kevés vegetával.
Zöldséges rizzsel tálalom.
A csirkemellet 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd az egész hozzávalóval /baconon kívül/ egybevegyítjük. Az őzgerincformát kibéleljük alumínium fóliával, ebbe fektetjük keresztben egym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű