500 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 evőkanál étolaj
280 g bambuszrügy
1cs csipős szecsuáni por
Felkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem
Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát. Picit pirítom, majd a bambuszrügyet is hozzáöntöm. 4 dl hideg vizet öntök hozzá, valamint belekeverem a szecsuáni alapport.
Lassú tűzön fedő alatt 8-10 percig párolom, ízlés szerint ízesítem citromlével és egy kevés vegetával.
Zöldséges rizzsel tálalom.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot és nagyjából 5 percig süssük benne, a csirkecomb mindkét oldalát. Az elősütött csirkecombokat, egy jénai tálba rakjuk. A serpenyőbe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, és besózzuk. A bőrét óvatosan elválasztjuk a felsőcombnál, és a sózott, borsozott csirkemájat betöltjük a bőre alá. A combokat egy sütőte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A kuglóf sütőt kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, 4-5 szelet melle hússal körberakju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk. Egy hőálló serpenyőben vajat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes