500 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
20 dkg rizs
4 dl víz
1,5 evőkanál étolaj
280 g bambuszrügy
1cs csipős szecsuáni por
Felkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem
Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát. Picit pirítom, majd a bambuszrügyet is hozzáöntöm. 4 dl hideg vizet öntök hozzá, valamint belekeverem a szecsuáni alapport.
Lassú tűzön fedő alatt 8-10 percig párolom, ízlés szerint ízesítem citromlével és egy kevés vegetával.
Zöldséges rizzsel tálalom.
Reszeld le a sajtot. A csirkemellet szeld fel vékony szeletekre. Egy tálkába készíts lisztet, másikba verj fel egy tojást (vagy kettőt, amennyit felvesz majd, de zömmel elég az egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk. A csirkemájat a felaprított vöröshagymával olívaolajon megpároljuk, fűszerezzük borssal és majorannával, majd a csirkemellre rakjuk, felgöngyöljük, sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajat egy serpenyőbe tesszük és a felszelelt csirkét, a fokhagymát és a lime reszelt héját is beletesszük, majd sütni kezdjük. Néhány percig sütjük, amíg a csirke enyhén m...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA mustárokat alaposan elkeverem a fűszerekkel, fokhagyma, olívaolaj, kakukkfű, só, bors, majd félre teszem. A csirkemellet megmosom, szárazra törlöm és csíkokra vágom. Ezután alap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű