♥KELT TÉSZTA:
40 dkg liszt
1 cs porélesztő
1 tojás
2 dl joghurt
1 dl langyos tej
kk cukor
só
♥VAJAS TÉSZTA:
15 dkg liszt
10 dkg margarin
só
♥TÖLTELÉK:
kolbász, pizzaszósz, sajt, párolt zöldség, sonka
♥KENÉS:
1 tojás (külön sárgája külön fehérje)
Először elkészítjük a kelt tésztát alaposan összedolgozva a hozzávalókat.
A meleg tejben oldd fel a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel pár perc alatt, majd dolgozd össze a többi hozzávalóval.
(Robotgéppel is lehet) Ha a tészta sima és fényes, meleg helyen pihentesd, hogy megkeljen.
Készítsd el a vajastésztát. A hozzávalókat gyúrd össze, majd dolgozd el a megkelt tésztával..
Nyújtsd ,ki a tésztát 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval vágd ki a fejeket. Helsezd a kivágott lapok felét a sütőpapírra, majd tedd rá a tölteléket.
Fedd be egy másik lapocskával. Kend meg tojásfehérjével.
Szaggasd ki az orrát kisebb formával, készítsd el az orrnyílásokat, majd kisebb pogácsaszaggatóval a füleket. ( a körlapot 4 cikkelyre vágod) Készítsd el a szemeket fekete borsból.
Hagyd a kész fejeket 1/2 órát pihenni, majd kend le őket tojássárgával.
A sütöt melegítsd be, a sütőbe tegyél egy lábasban vizet, majd süsd ki a tésztát.
A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, lilahagymát és alaposan elkeverjük. Egy tepsi vagy jénai alkába kevés olajat öntünk, belete...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át. Eltarthat 1-2 percig, amíg olyan lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kevergetve sütés nagyon gyors módszer, inkább csak az alapanyagok feldarabolása időigényes, de ez sem több 10-15 percnél. Felcsíkozom a szűzpecsenyét, a késsel meghámozott (így n...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű