♥KELT TÉSZTA:
40 dkg liszt
1 cs porélesztő
1 tojás
2 dl joghurt
1 dl langyos tej
kk cukor
só
♥VAJAS TÉSZTA:
15 dkg liszt
10 dkg margarin
só
♥TÖLTELÉK:
kolbász, pizzaszósz, sajt, párolt zöldség, sonka
♥KENÉS:
1 tojás (külön sárgája külön fehérje)
Először elkészítjük a kelt tésztát alaposan összedolgozva a hozzávalókat.
A meleg tejben oldd fel a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel pár perc alatt, majd dolgozd össze a többi hozzávalóval.
(Robotgéppel is lehet) Ha a tészta sima és fényes, meleg helyen pihentesd, hogy megkeljen.
Készítsd el a vajastésztát. A hozzávalókat gyúrd össze, majd dolgozd el a megkelt tésztával..
Nyújtsd ,ki a tésztát 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval vágd ki a fejeket. Helsezd a kivágott lapok felét a sütőpapírra, majd tedd rá a tölteléket.
Fedd be egy másik lapocskával. Kend meg tojásfehérjével.
Szaggasd ki az orrát kisebb formával, készítsd el az orrnyílásokat, majd kisebb pogácsaszaggatóval a füleket. ( a körlapot 4 cikkelyre vágod) Készítsd el a szemeket fekete borsból.
Hagyd a kész fejeket 1/2 órát pihenni, majd kend le őket tojássárgával.
A sütöt melegítsd be, a sütőbe tegyél egy lábasban vizet, majd süsd ki a tésztát.
A mandulát őröld porrá, és keverd el a szaloncukorral. Önts hozzá egy kupica rumot és egy nagyon pici vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon masszává. Ezután gyúrd hozzá a...
Elkészítési idő:A káposztát, " ha igényli" kicsit leöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált húsokat elkeverjük a megtisztított rizzsel, fűszerekkel, kevé...
Elkészítési idő: kb.2,5 -3 óraAz élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, sót, gyorsan összedolgozzuk és két...
Elkészítési idő: