♥ TÉSZTA:
4 kis fürt vörös szőlő
5 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
3 tojás
2 kisebb nektarin
1 csomag sütőpor
1 csipet só
♥ KRÉM:
4 dl tej
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 fürt vörös szőlő
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál bor
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
♥ ÖNTET:
2 evőkanál lekvár
1 evőkanál citromlé
♥ DÍSZÍTÉS:
porcukor
gyümölcsök
A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, a sárgájához adagold hozzá a cukrot, és keverd habosra. Moss meg két fürt szőlőt, szemezd le, botmixerrel pépesítsd, szűrd le, csak a gyümölcs levére lesz szükséged. Öntsd a tojássárgához, keverd el, majd kanalanként adagold bele a sütőporos lisztet, végül pedig a keményre felvert tojáshabot.
A nektarinokat mosd meg, kockázd apróra. Két fürt vörös szőlőt szemezz le, és a szemeket a nektarinnal együtt forgasd lassan a piskótatésztába. Halmozd bele egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg, utána a tésztát hűtsd ki.
A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral dolgozd el, majd állandóan kevergetve főzd addig, amíg sűrű nem lesz. Ha kész, a krémet is hűtsd langyosra. A szőlőszemeket villával nyomkodd át, és a borral együtt keverd a pudingba. Utoljára a habfixálóval keményre vert tejszínhabot forgasd óvatosan a krémbe, majd halmozd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba.
Az öntethez keverd el a lekvárt a citromlével, és csorgasd a kuglóf tetejére. Végül hintsd meg porcukorral, és díszítsd nektarinnal és szőlőszemekkel.
Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő, egy tk cukor, három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. Mehet a lisztbe a porcukor a só a tojassár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük. Ezután az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és tejjel fel futtatjuk, majd hozzáadva a többi alapanyagot lágy tésztává dagasztjuk.Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez a hozzá...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben, kb. 10 perc alatt. 2. Ezalatt kimérjük a többi hozzávalót egy tálba. Először a lisztet a sóval, úgy hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű