500 g liszt
300 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
7 g száraz élesztő
A lisztet keverd össze az élesztővel. A cukrot keverd a vízbe és lassan öntsd hozzá a liszthez és kezd el gyúrni. Tedd bele az olajat és a masszát gyúrd amíg, a tészta már nem ragad a kezeidhez. Takard le és hagyd addig kelni, amíg a kétszeresére nő. Formálj golyókat belőle. Olajozd be a kezeidet és kezd el széthúzogatni a tésztát, amíg kerek lapok lesznek belőle. Lisztezett nyújtódeszkát is széthúzogathatod, ha úgy könnyebb. Forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.
Elkészítése: Az élesztőt langyos, kevésbé cukor tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, pici sót, a felfuttatott élesztőt,...
Elkészítési idő:1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2 p...
Elkészítési idő: 1 óraElőször tésztát gyúrunk a megadott hozzávalókból, melyet 3 egyenlő részre osztunk. Az egyik darabot, lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk. A...
Elkészítési idő: