500 g liszt
300 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
7 g száraz élesztő
A lisztet keverd össze az élesztővel. A cukrot keverd a vízbe és lassan öntsd hozzá a liszthez és kezd el gyúrni. Tedd bele az olajat és a masszát gyúrd amíg, a tészta már nem ragad a kezeidhez. Takard le és hagyd addig kelni, amíg a kétszeresére nő. Formálj golyókat belőle. Olajozd be a kezeidet és kezd el széthúzogatni a tésztát, amíg kerek lapok lesznek belőle. Lisztezett nyújtódeszkát is széthúzogathatod, ha úgy könnyebb. Forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.
A lisztet egy tálba szitáljuk. A langyos tejbe mehet bele az élesztő a cukor 3 kanál liszt a kimértből. Futtassuk fel. A lisztből vegyünk ki egy kisebb tálba kb. 10-15 dkg. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad. Forralj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt 4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű