Családireceptkönyv.hu

Lángos a nagymama receptje szerint!


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
300 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
7 g száraz élesztő

Elkészítés:


A lisztet keverd össze az élesztővel. A cukrot keverd a vízbe és lassan öntsd hozzá a liszthez és kezd el gyúrni. Tedd bele az olajat és a masszát gyúrd amíg, a tészta már nem ragad a kezeidhez. Takard le és hagyd addig kelni, amíg a kétszeresére nő. Formálj golyókat belőle. Olajozd be a kezeidet és kezd el széthúzogatni a tésztát, amíg kerek lapok lesznek belőle. Lisztezett nyújtódeszkát is széthúzogathatod, ha úgy könnyebb. Forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alaprecept ♥ Kalácstészta, Rozi módján
Alaprecept ♥ Kalácstészta, Rozi módján

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, leöntjük egy pohár cukrozott langyos tejjel, és letakarva hagyjuk kelni, amíg felfut a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Foszlós kalács - gépi
Foszlós kalács - gépi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes kalács
Meggyes kalács

Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 cen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli
Bejgli

Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk