500 g liszt
300 ml langyos víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
7 g száraz élesztő
A lisztet keverd össze az élesztővel. A cukrot keverd a vízbe és lassan öntsd hozzá a liszthez és kezd el gyúrni. Tedd bele az olajat és a masszát gyúrd amíg, a tészta már nem ragad a kezeidhez. Takard le és hagyd addig kelni, amíg a kétszeresére nő. Formálj golyókat belőle. Olajozd be a kezeidet és kezd el széthúzogatni a tésztát, amíg kerek lapok lesznek belőle. Lisztezett nyújtódeszkát is széthúzogathatod, ha úgy könnyebb. Forró olajban süsd meg mindkét oldalukat.
Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe. 5 A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk, és kinyújtjuk egy-egy 1 cm vékony, ovális lappá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet. A lisztet keverjük össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes