Családireceptkönyv.hu

Kalács- libazsíros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4dl tej,
1 kg liszt,
2 tojás+1 a kenéshez,
2 dl kacsa vagy libazsír szobahőmérsékletű - híg állapotában,
3 ek cukor,
2 kk só
(5g) élesztő.

Töltelék:lekvár, kakaó, fahéj, túró, dió,
Mák: 30dkg mák+15dkg kristálycukor+1dl tej+1citrom reszelt heja+leve. Összemelegíteni lángon folyamatosan kevergetve.

Fahéjas es kakaós: olajjal vagy olvasztott margarinnal megkened a kinyújtott lapot. Fahéjjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral gazdagon megszórod.

Cukrozott dióval, túróval is finom

Elkészítés:


A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze!

FONTOS: nem kell keleszteni! Hideg sütőbe kell tenni! (Ha több tepsivel sütsz, akkor nem gond, ha meleg sütőbe teszed, hiszen addigra már kel a tészta)

180 C'-on alsó-felső sütés programon sütöm.

(Ebből az adagból nekem 4db kisebb hajtott jön ki!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zabos kuglóf
Zabos kuglóf

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem.A sárgákat az olajjal, vízzel, aromával és az édesítővel kikevertem, majd a sütőporos "lisztekkel" összekevertem.Ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
csíkos kalács
csíkos kalács

A lisztet átszitáljuk a keverőtálba,belekeverjük a sót ,rászitáljuk a porcukrot,hozzáadjuk a tojássárgát.Az élesztőt felfuttatjuk és ezt is hozzáöntjük.Elkezdjük dagasztani és ha m...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán Briós
Dán Briós

Ha az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Ötperces kuglóf
Ötperces kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk