Családireceptkönyv.hu

Kalács- libazsíros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4dl tej,
1 kg liszt,
2 tojás+1 a kenéshez,
2 dl kacsa vagy libazsír szobahőmérsékletű - híg állapotában,
3 ek cukor,
2 kk só
(5g) élesztő.

Töltelék:lekvár, kakaó, fahéj, túró, dió,
Mák: 30dkg mák+15dkg kristálycukor+1dl tej+1citrom reszelt heja+leve. Összemelegíteni lángon folyamatosan kevergetve.

Fahéjas es kakaós: olajjal vagy olvasztott margarinnal megkened a kinyújtott lapot. Fahéjjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral gazdagon megszórod.

Cukrozott dióval, túróval is finom

Elkészítés:


A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze!

FONTOS: nem kell keleszteni! Hideg sütőbe kell tenni! (Ha több tepsivel sütsz, akkor nem gond, ha meleg sütőbe teszed, hiszen addigra már kel a tészta)

180 C'-on alsó-felső sütés programon sütöm.

(Ebből az adagból nekem 4db kisebb hajtott jön ki!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Az összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat, a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk, és mint egy hagyományos kelt tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő, egy tk cukor, három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. Mehet a lisztbe a porcukor a só a tojassár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csíkos kalács
Csíkos kalács

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Majd hozzáadjuk a liszthez, a tojással, vajjal sóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Majd elfelezzük, és az egyik felébe b...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk