4dl tej,
1 kg liszt,
2 tojás+1 a kenéshez,
2 dl kacsa vagy libazsír szobahőmérsékletű - híg állapotában,
3 ek cukor,
2 kk só
(5g) élesztő.
Töltelék:lekvár, kakaó, fahéj, túró, dió,
Mák: 30dkg mák+15dkg kristálycukor+1dl tej+1citrom reszelt heja+leve. Összemelegíteni lángon folyamatosan kevergetve.
Fahéjas es kakaós: olajjal vagy olvasztott margarinnal megkened a kinyújtott lapot. Fahéjjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral gazdagon megszórod.
Cukrozott dióval, túróval is finom
A tejet melegítsd meg (ne forróra),keverd bele a hozzávalókat a liszt kivételével, majd alaposan keverd ki a masszát! Végül add hozzá a lisztet is, és gyúrd össze!
FONTOS: nem kell keleszteni! Hideg sütőbe kell tenni! (Ha több tepsivel sütsz, akkor nem gond, ha meleg sütőbe teszed, hiszen addigra már kel a tészta)
180 C'-on alsó-felső sütés programon sütöm.
(Ebből az adagból nekem 4db kisebb hajtott jön ki!)
A tejet meglangyosítjuk. Ha túlmelegedett (beletesszük az ujjunkat és sokkal melegebbnek érezzük), akkor hagyjuk egy kicsit hülni! Egy keverőtálba - amibe majd bele fog férni az ös...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűKevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük. Köz...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztbe belerakjuk a sót és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. A sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű