200 g Nutri Free Mix per Pane
50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
30 g cukor
1 ek. útifűmaghéj
4 g porélesztő
csipet só
1 tojás
1,5 dl meleg tej
1 ek. tejföl
1 ek. olvasztott vaj
eperlekvár
Kenéshez:
1 tojás
A liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, útifűmaghéjjal, pici sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt és elkezdjük összedolgozni. Időközben mehet az olvasztott vaj is, dagasztjuk tovább, majd letakarjuk és 40-50 percet kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kevés liszttel még átgyúrjuk - egy pici még kelleni fog neki, hogy jól formázható legyen.
Innentől variálható a dolog, attól függően, hogy hányas fonással szeretnénk fonni, annyi felé vesszük a tésztát, megsodorjuk őket, majd összefonjuk. Én a "csináld, ahogy tudod" és a "csináld ahogy jön" fonásokat ötvöztem, mivel sokat akart a szarka és egy hatos fonást tervezett...
Miután megvolt a kalácska, betettem egy kenyérsütőformába, hogy tutira felfelé terjedjen, ne széltében :D
Megkentem a tetejét tojással, majd 175 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.
Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, elősször az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük és hozzáadunk egy pici sót, cukrot, egy tasak élesztőport, tojássárgájákat, tejet, olvasztott vajat és jól összekeverjük egy elektromos habverő dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. 2. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. 3. A tésztát 6 felé osztjuk. 4. Közben kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű