1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
étolaj
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat.
A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nal, úgy, hogy túllógjon a forma peremén és a végeihez is tegyünk egyet-egyet kilógatva. Ezeket majd rá fogjuk hajtani a töltelékre. A pulykame...
Elkészítési idő:A cseréptálat fél órára vízbe áztatom. Közben a csirkecombokat a forgóknál bevágom, gyengén megsózom. A vöröshagymát karikára vágom, a lisztet összekeverem a pirospaprikával, a sóv...
Elkészítési idő: 2 óra1. A hagymákat nagyon apróra felvágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadom a ledarált libamellet. A hentesnél a bőrével együtt ledarálva kérjük, különben túl száraz lesz a töltelék....
Elkészítési idő: