1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
étolaj
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat.
A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük.
1. A csontról lefejtjük a húst, húsverővel kissé ellapítjuk és besózzuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. 3. Egy lapos tűzálló tálat vajjal bőven meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket : A szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: NehézA szárazbabot előző este beáztatjuk, leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk liszttel, fűszerpaprikával, és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(mikrohullámú sütőben készült) A brokkolit - száraival a tál széle felé - egy üvegtálra helyezzük, szorosan lefedjük, és 4-5 percig pároljuk a mikrohullámú sütő legmagasabb teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű