1 kg csirkemell
2 dl tejföl
6 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
étolaj
A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, de akár egy napig is állhat.
A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, beleforgatjuk a pácolt húsokat, majd forró olajban kisütjük.
A csirkemellet, szalonnát felkockázzuk. Kevés olajon a szalonnát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet. Jól megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát. Összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű