2 kg krumpli
3-4 szelet szalonna
1 nagyobb fej hagyma
olaj
grill fűszersó
fokhagyma granulátum
őrölt kömény
őrölt fehérbors
vegeta
szójaszósz
csípős paprika szósz
ketchup
A krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom.
A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkarikázott hagymát, a kockára vágott szalonnát.
Megszórom a krumplit grill fűszerkeverékkel, őrölt fehér borssal és köménnyel, majd rászórom a fokhagyma granulátumot. Öntök rá olajat, szójaszószt, csípős paprika szószt és ketchupöt.
A fűszereket egyéni ízlés szerint adagoljuk!!!
Kézzel alaposan összeforgatom az anyagokat, majd öntök mellé a tepsi oldalai mentén 2 dl vizet. (lehetőleg nem a krumplira, hogy a fűszerek rajta maradjanak!)
Lefóliázom és 200°-ra előmelegített sütőbe teszem 1 órára.
Utána leveszem a fóliát, és pirosra sütöm a krumplit 10-15 perc alatt.
Ha szükséges kevés vizet öntök alá.
A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospapri...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és az olajban elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a cukrot (én barnacukrot használok), a 2 dl vörösbort, a narancs levét, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát lereszeljük – autentikusan kézi reszelővel egészen apróra; én lustaságból robotgéppel dolgoztam fel a burgonyát, így csíkokra vágtam. A batátát megsózzuk és állni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű