2 kg krumpli
3-4 szelet szalonna
1 nagyobb fej hagyma
olaj
grill fűszersó
fokhagyma granulátum
őrölt kömény
őrölt fehérbors
vegeta
szójaszósz
csípős paprika szósz
ketchup
A krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom.
A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkarikázott hagymát, a kockára vágott szalonnát.
Megszórom a krumplit grill fűszerkeverékkel, őrölt fehér borssal és köménnyel, majd rászórom a fokhagyma granulátumot. Öntök rá olajat, szójaszószt, csípős paprika szószt és ketchupöt.
A fűszereket egyéni ízlés szerint adagoljuk!!!
Kézzel alaposan összeforgatom az anyagokat, majd öntök mellé a tepsi oldalai mentén 2 dl vizet. (lehetőleg nem a krumplira, hogy a fűszerek rajta maradjanak!)
Lefóliázom és 200°-ra előmelegített sütőbe teszem 1 órára.
Utána leveszem a fóliát, és pirosra sütöm a krumplit 10-15 perc alatt.
Ha szükséges kevés vizet öntök alá.
A tojásokat válaszd szét A sárgájákat keverd picit habosra a sóval és a mustárral, pici cukrot Majd lassan és óvatosan adagold hozzá mindkét olajat. Ha szépen felvette az olaja...
Elkészítési idő: 10 percA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 50 percsmile hangulatjel A burgonyát héjában 3/4-re megfőzzük majd hosszában félbe vágjuk és karalábévájóval vagy kanál segítségével kívájjuk a közepét!Ezt se dobjuk ki mert a töltött kru...
Elkészítési idő: