80 dkg csikecomb v. csirkemell filé
2 kg krumpli
3-4 szelet szalonna felaprózva
1 nagyobb fej hagyma felkarikázva
olaj
grill fűszersó
fokhagyma granulátum
őrölt kömény
őrölt fehérbors
szójaszósz
csípős paprika szósz
ketchup
♥ Hús:
A csirkemellet v. combot alaposan megtisztítom, a megadott fűszerekkel alaposan befűszerezem,
olajat öntök rá, majd egy ételtároló dobozban hűtőbe teszem.
Ott is maradhat egész éjjel, de ha 1-2 órát pácolódik, az is megteszi.
♥ Krumpli:
A krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom.
A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, hagymát, a szalonna felét. Megszórom a krumplit grill fűszerkeverékkel, őrölt fehér borssal, vegetával és köménnyel, majd rászórom a fokhagyma granulátumot. Adok hozzá ketchup-öt, szójaszószt és kevés csípős paprika szószt. Öntök rá olajat, kézzel összeforgatom az anyagokat, majd a tepsi széle mentén 2 dl vizet folyatok a krumpli mellé. (lehetőleg nem rá, nehogy lemossam a fűszereket)
Lefóliázom és 200°-os előmelegített sütőbe teszem 1 órára. Utána leveszem a fóliát, és pirosra sütöm a krumplit kb 10 perc alatt....vigyázni kell, nehogy a húst kiszárítsuk közben.
A húsokat átkenjük a fűszerekkel és egy tepsibe tesszük őket. A zúzott fokhagymát belekeverjük az olajba, hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort, ezzel öntjük le a csirkét. A lime...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat sózzuk és borsozzuk, majd átkenjük olívaolajjal és beleforgatjuk a parmezánba. Ezt követően minden húst betekerünk 1-2 szelet baconbe. Ha a bacon szeletek kicsik, akkor t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell-filét egy tálban felöntjük annyi borral, hogy ellepje, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ettől pikáns ízt kap a hús, és nem is fog kiszáradni. A csirkemellet „lapjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű