gyalult tök tetszés szerinti mennyiségben
Tököt legyalulom, lesózom. 20 percet állni hagyom.
Kicsavarom, üvegekbe töltöm. enyhén ecetes vízzel felöntöm, vagy a kicsavart tök levét öntöm vissza rá kicsi ecettel.
Ha üvegenként leszem bele az ecetet, 1700 ml-es üvegbe 2 ek 10 %-os ecet kerül.
Kaprot is jócskán tegyünk az üvegbe.
Az üveget alaposan lezárva 100 fokon 90 percig dunsztoljuk a gépben.
♥ Felhasználhatjuk főzelék készítésére, mindössze azt kell figyelembe venni, hogy már főtt zöldségről van szó
A nektarinokat megmossuk, kimagozzuk és a gyümölcshúst feldarabolva egy lábosba tesszük. közepes lángon elkezdjük melegíteni, lassan forraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a durvára aprít...
Elkészítési idő:Az összetevőket elkeverjük és egy lábasban 5-6 percig rotyogtatjuk folyamatos kevergetés mellett. A kevergetésre azért is van szükség, mert a sütőtök puffogva szereti célba venni a...
Elkészítési idő: 25 percA lekvár elkészítéséhez érett tököt válasszunk. Hámozzuk meg, magozzuk ki ás vágjuk nagyon apró kockára. A tököt dolgozzuk össze a cukorral, a citromok kifacsart levével és ízlés s...
Elkészítési idő:A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. 2 Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben sü...
Elkészítési idő: 45 perc