Családireceptkönyv.hu

Tojásos nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
300 ml víz
1 púpozott tk só
500 g liszt
1 ek olaj (a tésztára)
6 tojás
só, bors
20 g vaj

Elkészítés:


A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal. A maradék tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást. Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.

Trükkök, tippek, praktikák:


Salátával tálaljuk

Tojásos nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán cukkinispagetti
Mediterrán cukkinispagetti

Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a zöldfűszerekkel. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök
Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök

A füstölt csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A római tálat kibéleljük bacon szalonnával és erre teszünk friss zellerlevelet. A hagymát és a fokhagymát üveg...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar RAKOTT KELBIMBÓ
RAKOTT KELBIMBÓ

A kelbimbót nagyságuktól függően 2-3-4 felé vágtam, majd ételízesítős vízben megfőztem. Közben a pulykahúst fűszerekkel (fasírt fűszerkeverék, bors, majoranna) készre pároltam. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

A hagymát aprítsd fel. Pici olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst. Sózd meg, és pirítsd meg egy picit. Ha már barnul, szórd meg pirospaprikával, engedd fel vízzel, és fedő ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk