Hozzávalók a receptleírásokban.
DOBOS KRÉM 1
Hozzávalók:
250 g vaj
120 g csokoládé
150 g porcukor
1 tojássárga
Elkészítése:
250 g habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 120 g puhított csokoládét. Belekeverünk 150 g porcukrot, 1 tojássárgáját és az egészet simára kavarjuk.
DOBOS KRÉM 2
Hozzávalók:
125 g teavaj
3 tojássárga
125 g vaníliás porcukor
3 ek meleg víz
3 rúd csokoládé
Elkészítése:
125 g finom teavajat 3 tojássárgájával és 125 g vaníliás porcukorral habosra kikavarunk. Belevegyítünk 3 evőkanál meleg vízben megpuhított 3 rúd csokoládét és az egészet simára kavarjuk.
DOBOS KRÉM 3
Hozzávalók:
200 g porcukor
6 tojássárga
6 rúd reszelt csokoládé
200 g vaj
Elkészítése:
200 g porcukrot 6 tojássárgájával és 6 rúd reszelt csokoládéval, forró vízzel telt edény fölött, habüstben sűrűre keverünk. Ha langyosra lehűlt, belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat. Ezzel töltelékkel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát is ezzel vonjuk be.
A kekszet összetörjük és a lap többi hozzávalójával együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Mikor elkészült lekapcsolható oldalú sütőformába helyezzük. A túrót é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalap hozzávalóiból egy 26 cm-es tortaformában, légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a piskótalapot. A túrókrémhez a túrót a porcuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes