Tészta: 6 tojás, 18 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 sütőpor, 6 ek. víz, ½ dl olaj
Krém: 8 dl tej, 8 ek. búzadara, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor (2-3 dl tejszín - opcionális)
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát keverünk. Egy 22x36 cm-s zsírozott, lisztezett tepsiben, 190 °C-ra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a felmelegített tejbe öntjük fokozatosan, állandó keverés mellett a búzadarát és sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd még langyosan hozzákeverjük a tejbedarát.
A kihűlt piskótát vízszintesen két lapra vágjuk és megtöltjük a krém felével. A maradék krémet a felső lapra kenjük. A tetejére kenhetünk még felvert tejszínhabot, esetleg a krémbe is keverhetjük. Én most kihagytam, így is finom volt!
A vajat a porcukorral és pár csepp vaníliával kihabosítjuk. Egyesével belekeverjük a tojásokat, végül pedig a sütőporral vegyített lisztet is hozzáforgatjuk a masszához. Szép,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A többi hozzávalót turmixgépben vagy késes aprítóban sima, csomómentes masszává dolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét további felhaszn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a hét evőkanál porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót. Jól összekeverjük az összes száraz alapanyagok. A tojásokat szétválasztjuk, majd a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA tortalapokhoz szükségem lesz egy 26 és egy 22 cm-es tortaformára. Aljukba sütőpapírt teszek, oldalukat vajjal megkenem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes