Tészta: 6 tojás, 18 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1 sütőpor, 6 ek. víz, ½ dl olaj
Krém: 8 dl tej, 8 ek. búzadara, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor (2-3 dl tejszín - opcionális)
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát keverünk. Egy 22x36 cm-s zsírozott, lisztezett tepsiben, 190 °C-ra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a felmelegített tejbe öntjük fokozatosan, állandó keverés mellett a búzadarát és sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd még langyosan hozzákeverjük a tejbedarát.
A kihűlt piskótát vízszintesen két lapra vágjuk és megtöltjük a krém felével. A maradék krémet a felső lapra kenjük. A tetejére kenhetünk még felvert tejszínhabot, esetleg a krémbe is keverhetjük. Én most kihagytam, így is finom volt!
175 fokra melegítsd elő a sütőt. Bélelj ki sütőpapírral egy kerek, kapcsos tortaformát. A kekszet daráld apróra, majd az olvasztott vajjal keverd össze. Amikor jól összeállt, ny...
Elkészítési idő:Először a tésztát készítjük el: egy mély tálban a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor majdnem kész, akkor több adagban hozzáadjuk a cukrot és teljesen keményre v...
Elkészítési idő:Most rá kell önteni/kanalazni a tésztát. Nekem általában túl sűrű, és „nem akar” eloszlani a cucc tetején, ilyenkor csalok egy kevés tejjel, így már megadja magát. Mehet is be...
Elkészítési idő: