25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 teáskanál só
1 tojás
15 dkg reszelt trappista sajt
A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
A tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat. Tojással megkenjük a pogácsák tetejét, végül bőven megszórjuk reszelt sajttal: Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
♥ Sörkorcsolyaként is kínálhatjuk a vendégeknek.
♥ Egészen frissen, (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom
A hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő:Krumpli rétes Eta módra 1,5 kiló krumpli már tiszta suly 2 kk só Víz 35 dkg finom liszt 1 deci tej 1,5 deci olaj 5 dkg búza dara A meghámozott, kockákra vágott krumplit meg...
Elkészítési idő:A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjükd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk ö...
Elkészítési idő: 70 perc