Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 teáskanál só
1 tojás
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet, elmorzsoljuk a -lehetőleg puha- margarinnal a túrót és a sót is hozzáadjuk és kézzel jól összedolgozzuk meleg helyen 15 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
A tésztát lisztezett gyúrólapon 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütőlapra helyezzük a korongokat. Tojással megkenjük a pogácsák tetejét, végül bőven megszórjuk reszelt sajttal: Az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Sörkorcsolyaként is kínálhatjuk a vendégeknek.
♥ Egészen frissen, (még langyosan) érdemes fogyasztani, mert akkor igazán finom

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Köménymagos rudacskák
Köménymagos rudacskák

A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Nyújtjuk,szaggatjuk. Tojással kenjük. Megszórjuk köménymaggal vagy sajttal. 200 C-on sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Tojásmentes földimandula keksz
Tojásmentes földimandula keksz

A keksz hozzávalóit egyneműre keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kevés manióka liszttel megszórt szilikonlapra tesszük. A tetejét is meghintjük, majd 3 mm vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna Kui
Sajt krémmel töltött pogácsa
Avatar Andrea Kedvelnék
Sajt krémmel töltött pogácsa

A krémhez a tojássárgákat a liszttel és egy kicsi tejjel simára kavarjuk. majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. A vajat kihabosítjuk, összekeve...

Elkészítési idő: kb, 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Tuc-tuc kréker
Tuc-tuc kréker

A sütőt 210 °C-ra melegítsük elő. A száraz adalékokat összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk őket egymással úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos állagú....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk