liszt
Hozzávalók: 60 dkg liszt, fele sima, fele grízes, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej, egy kávéskanál só, egy evőkanál cukor, 125 g-os natúr joghurt, 1 evőkanál olaj /helyette lehet vaj is/.
A hozzávalókat megdagasztom, duplájára kelesztem kb 1 óra, tíz gombócot formázok belőle,/ De lehet ketté osztani, akkor nagy körre kell kinyújtani, cikkekre vágni, azt feltekerni/ ezeket 15 percig pihentetem, majd egyenként oválisra nyújtom és felcsavarom kifli formára. 180 fokra állítom a sütőt,a tepsiben addig kelt, amíg a sütő bemelegedett, lefújtam bőven vízzel mielőtt ment a sütőbe és megsütöttem. kb 25-30 perc a sütési idő. Még forrón olvasztott fokhagymás vajjal lekentem. A locsolás után a sütés előtt, bármivel meg lehet szórni, én most tengeri nagy szemű sóval szórtam meg.
A hozzávalókat összegyúrjuk egyforma gólyokat formálunk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet összekeverjük a sóval, paprikával, borssal, majd a reszelt sajttal. A vaj és tojás hozzáadásával összedolgozzuk. 2. Egy sütőpapíros tepsire lapogatjuk a kissé ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű