♥TÉSZTA:
250 mltej
csipetsó
2 dbtojás sárgája
100 gmargarin
500 gbúza finomliszt
100 gcukor
½ adagélesztő
1 ev.kanál rum
♥TÖLTELÉK:
250 gtúró
½ csomagvaníliapuding
ízlésszerint cukor
szükség szerint tej a hígításhoz
♥MORZSA:
100 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g vaj
♥Befejezéshez:
ribizli vagy más gyümölcs
tojás a bekenéshez
Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk.
A búza finomlisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a puha margarint, tojássárgáját, végül a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk.
A tészta tetejét liszttel megszórjuk, egy konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Ha a töltelék túl sűrű, tejjel hígíthatjuk. A tölteléknek kellően hígnak kell lennie ahhoz, hogy a tortadíszítő zsákból enyhe nyomásra kijöjjön.
A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A formák közepére a kelt édes fészek tésztájába a mélyedést pohár talpával nyomjuk , és ebbe a mélyedésbe kerül a töltelék, majd a töltelék tetejére kerül a ribizli.
A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és megszórjuk vele a korongokat. A korongok szélét felvert tojással bekenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A tojások fehérjét a hideg vízzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütőport a vanílíát és a citrom haját legutoljára óvatosan a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a porcukrot és tésztát gyúrunk belőle, amit három részre osztunk. 30*40 cm-es téglalap alakra nyújtjuk őket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy kisebb sütőedény vagy tepsi aljára pakoljuk a felét. ◾️A tejet melegíteni kezdjük. ◾️A tojások sárgáját 2 kanál édesítővel és a zero vani...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű