1/2 l tejszín
6 ek cukor
darab vanília v. aroma
3 tojássárga
1 ek liszt
Fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és egy darabka vaníliával felfőzünk. Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel simára keverünk, egy kevés tejjel hígítjuk, majd állandó keverés közben a forró tejbe öntjük és tovább keverve, egy kissé besűrítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert akkor összefut! Melegen vagy hidegen öntetként jó.
1. A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, 3 evőkanál finomított kristálycukorral és 3-4 evőkanál hideg tejjel.
2. A fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és fél rúd kettéhasított vaníliával felforralunk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a tojásos masszát,
miközben rendkívül lassan (legbiztosabb gőz fölött) forrósítjuk, de nem forraljuk, míg a mártás kissé besűrűsödik.
Hagymát és a szilvát apróra vágom, kevés olajon előbb megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a fűszereket a cukor kivételével, utána jöhet a szilva é a cukor, kicsit karamellizálom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA gombba porból két evőkanállal teszek a 2 dl tejszínbe, plusz a tészta főző vizet is beleteszem olyan 2-3 merőkanállal. Elkeverem és egy tk szentjános kenyérliszttel besűrítem, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bacont, fűszerezzük, és együtt pirítjuk. 2 dl tejszínt hozzáöntünk, majd a maradék 2 dl tejszínnel és egy kevés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű