1/2 l tejszín
6 ek cukor
darab vanília v. aroma
3 tojássárga
1 ek liszt
Fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és egy darabka vaníliával felfőzünk. Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel simára keverünk, egy kevés tejjel hígítjuk, majd állandó keverés közben a forró tejbe öntjük és tovább keverve, egy kissé besűrítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert akkor összefut! Melegen vagy hidegen öntetként jó.
1. A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, 3 evőkanál finomított kristálycukorral és 3-4 evőkanál hideg tejjel.
2. A fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és fél rúd kettéhasított vaníliával felforralunk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a tojásos masszát,
miközben rendkívül lassan (legbiztosabb gőz fölött) forrósítjuk, de nem forraljuk, míg a mártás kissé besűrűsödik.
A kölest megmossuk, majd feltesszük kétszeres mennyiségű vízbe főni. Amikor forr, lefedjük, takarékra vesszük a tüzet, és 10 percig pároljuk. Majd ha elkészült, még lefedve 5 perc...
Elkészítési idő:Először meghámozzuk a gyömbért. Most egy trükk következik! A reszelő tüskés felére szilikonos sütőpapírt teszünk. Így reszeljük le rajta a gyömbért. Majd levesszük a papírt a resze...
Elkészítési idő: 5 percMelegítsük elő a sütőt 210 fokra. A fokhagymát vágjuk ketté keresztben, és tegyük egy alufóliával kibélelt, olajozott tepsibe, a paprikákat tegyük mellé A maradék olajjal ecsetel...
Elkészítési idő: