50 dkg liszt, 3 dl tej, 8 dkg cukor, 3 dl élesztő, 3 tojás sárga, 8 dkg vaj, kevés sóval reszelt citromhéjjal kelt tészta.
Vaníliamártás: 1 l tej, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 3 kanál liszt, vanília
Kelés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, dió nagyságúra szaggatjuk, olajba mártjuk, a tészta darabokra szorosan egymás mellé rakjuk. Darált diót, kristálycukorral, mazsolával, citromhéjjal összekeverjük. Tésztára öntjük, újból tésztát szaggatunk, majd rá dió 30 – 40 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt lassú tűzön sütjük.
1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral hagyom, hogy beinduljon. Kb. 10-15 perc elég neki. A lisztet egy nagyobb tálba borítom, majd a közepébe mélyedést készíte...
Elkészítési idő:A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. A tésztának félkemén...
Elkészítési idő: