3 dl tej
3 ek eritrit vagy nyírfacukor
5 dkg friss élesztő
10 dkg olvasztott vaj
3 tojássárga
30 dkg graham liszt
25 dkg DiaWellness süteményliszt
1 csapott mokkáskanál só
citrom reszelt héja
Kakaós töltelék:
8 dkg vaj
Vanília aroma
5 evőkanál eritrit vagy nyírfacukor
2 csapott evőkanál holland kakaó
1 teáskanál rum aroma
fahéj
A felfuttatott élesztőt összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és a robotgéppel legalább 5 percig dagasztom, majd lefedett tálban kb. 1 órát kelesztem.
Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit.
A megkelt tésztát 3 részre osztom, és hosszúkás téglalap alakúra nyújtom őket. Megkenem őket egyesével a kakaós töltelékkel és feltekerem. A 3 rudat összefonom úgy, hogy a tekercsek végei alulra kerüljenek. A kalácsot kivajazott kenyérformába teszem és a tetejét tojássárgájával megkenem.
180° sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem.
Az egész kalács szénhidráttartalma: 230,7g
CH:15,6g/100 g
Megtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA briós tészta elkészítéséhez langyos tejre és szobahőmérsékletű, nem olvasztott de egészen puha vajra lesz szükséged. Ezeket készítsd elő első lépésben. Szitáld bele a lisztet eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral s lisztel meghintve. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a só...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz