menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc spagettivel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz:

0,5 kg darált sertéshús
kb. 4 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só-, bors ízlés szerint
kb. 4 ek olaj

A raguhoz:

0,5 kg csiperke gomba
1 db vöröshagyma
3 dl tejföl
1 ek liszt
só-, bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fűszerpaprika
kb. 3 dl húsleves alaplé
1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés:


Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a gombócokat, amikor átpirultak, félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirospaprikával.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslevessel. Belehelyezzük a gombócokat és alacsony hőfokon, lefedve, néha megkeverve, körülbelül 20 percig főzzük.

Habarást készítünk: a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a húsgombócokra öntjük, majd elkeverjük és néhány perc alatt összefőzzük.

A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és spagettivel, vagy galuskával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sült oldalas
Sült oldalas

A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és némi vizet löttyintünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-ket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sonkás-sajtos calzone
Sonkás-sajtos calzone

Pizzatészta A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: István
Skót tojás
Skót tojás

A darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Velencei hús
Velencei hús

Az egészet bekészítem a kis okosba, összekeverem és sertés programon elindítom. Köret rizs, hasábburgonya. Tálalásnál reszelt sajttal megszórom a tetejét. Jó étvágyat

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk