4 e.k baracklekvár,
15 dkg margarin,
2 tojás,
15 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
1 cs. vaníliás cukor,
fél cs. sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
2 e.k rum,
2 e.k tej,
5 dkg tört csokoládé,
magozott meggy
A lekvárt habosra keverjük a margarinnal és a tojásokkal, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül beleforgatjuk a tört csokoládét és a meggyet. Ha nagyon sűrű még néhány kanál tejet adunk hozzá.
A sütőpapírral bélelt tepsi alján elterítjük az apróra vágott diót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, sorban hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a darált diót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmossuk, és annyi vízben, ami 2 ujjnyira ellepi, kis lángon puhára főzzük. A tejből egy bögrényit félreteszünk, a maradékot elkeverjük a cukorral, a vanília kikapart mag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra verjük, egészen addig, amíg ki nem fehéredik. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy másik edénybe szitáljuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű. Az összetevőkből piskótát sütünk. Sűrű krémet főzünk a fentiekből. Ha kihűlt, adunk hozzá 10 dkg vajat és rumaromát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű