25 dkg túró
25 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál cukor
csipet só
citromhéj
1 liter olaj a sütéshez
A hozzávalókat egy tálban összekeverem.
Az olajat felforrósítom (fánkoknál kizárólag tiszta olajat kell használni). Amikor forró, teáskanállal kis halmokat szaggatok a forró olajba, és néha megforgatva kisütöm.
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézElőször az almát meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon p...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesPiros tepsibe való adag: Tészta: 6 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz fölött felverjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 cs. puncs, 1 cs. vanília pudingport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz