25 dkg túró
25 dkg liszt
1 pohár tejföl
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál cukor
csipet só
citromhéj
1 liter olaj a sütéshez
A hozzávalókat egy tálban összekeverem.
Az olajat felforrósítom (fánkoknál kizárólag tiszta olajat kell használni). Amikor forró, teáskanállal kis halmokat szaggatok a forró olajba, és néha megforgatva kisütöm.
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük 2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűCukor, tojás kikeverni.Hozzá margarin,vaníliáscukor, tej, liszt,sütőpor összekeverni. A tészta felét 25 x 35 cm-es tepsibe öntjük,rátesszük a tölteléket.Ráöntjük a tészta másik fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, margarint és a cukrot habosra kikeverni Hozzáadjuk a vaniliás cukrot, tejet, mézet, és a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott, lisztezett tepsibe önteni és megsütn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű