menu

Családireceptkönyv.hu

Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő
1 citrom reszelt héja
KRÉM:
100 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál kuklorica keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár víz
1 citrom leve

Elkészítés:


Készítsd el a süteményt az alaprecept alapján.
Készítsd el a citromkrémet:
Egy edényben keverj össze 100 g porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 20 g (2 csapott evőkanál) kukorica keményítőt , 1 tojás sárgáját, 1 pohár vizet és egy citrom levét. Kezdd el melegíteni állandó kavarás mellett, és addig főzd, amíg besűrűsödik.
Hagyd kihűlni, majd vágd ketté a tésztát és töltsd meg a citromos krémmel.
Ezután tedd be a frigóba és hidegen tálald.

Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliapudingos almás szelet
Vaníliapudingos almás szelet

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Kókuszos meglepetés
Kókuszos meglepetés

A tésztához a margarint a tojással és a cukorral habosra keverjük,a mézet a tejet hozzáadjuk,ezután a sütőporral elkeverjük és átszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar estike
estike

A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk. Az egész masszát belekanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk