TÉSZTA:
3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő
1 citrom reszelt héja
KRÉM:
100 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál kuklorica keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár víz
1 citrom leve
Készítsd el a süteményt az alaprecept alapján.
Készítsd el a citromkrémet:
Egy edényben keverj össze 100 g porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 20 g (2 csapott evőkanál) kukorica keményítőt , 1 tojás sárgáját, 1 pohár vizet és egy citrom levét. Kezdd el melegíteni állandó kavarás mellett, és addig főzd, amíg besűrűsödik.
Hagyd kihűlni, majd vágd ketté a tésztát és töltsd meg a citromos krémmel.
Ezután tedd be a frigóba és hidegen tálald.
1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk – de nem muszáj. 40 -45 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban keverd össze a cukrot és a vizet, majd közepes lángon melegítsd a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Olykor kavargasd meg, de nem kell állandóan, mert az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szeret...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű