Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


TÉSZTA:
3 nagy tojás
liszt - ugyanaz a súly
cukor - ugyanaz a súly
vaj - ugyanaz a súly
1 kávéskanál élesztő
1 citrom reszelt héja
KRÉM:
100 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 csapott evőkanál kuklorica keményítő
1 tojás sárgája
1 pohár víz
1 citrom leve

Elkészítés:


Készítsd el a süteményt az alaprecept alapján.
Készítsd el a citromkrémet:
Egy edényben keverj össze 100 g porcukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, 20 g (2 csapott evőkanál) kukorica keményítőt , 1 tojás sárgáját, 1 pohár vizet és egy citrom levét. Kezdd el melegíteni állandó kavarás mellett, és addig főzd, amíg besűrűsödik.
Hagyd kihűlni, majd vágd ketté a tésztát és töltsd meg a citromos krémmel.
Ezután tedd be a frigóba és hidegen tálald.

Quatre quarts citromkrémmel (francia recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a lereszelt sajtot. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos meggyes
Habos meggyes

A gyümölcsöt feltesszük annyi vízzel főni,hogy épp,hogy ellepje. A kukoricakeményítőt a vízzel elkeverjük és besűrítjük a gyümölcsöt . A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és hagyj...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hófehérke szelet
Hófehérke szelet

A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Niki
Vaníliás fahéjas rúd
Vaníliás fahéjas rúd

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk