Tészta: 20 dkg cukor,
1 tojás, 1,5 dl étolaj,
2 vaníliás cukor,
35 dkg liszt,
2 e.k. kakaópor,
5 dl kefír,
1 t.k. szódabikarbóna, vagy sütőpor
Krém: 50 dkg túró,
12 dkg margarin,
1 vaníliás cukor,
6 dkg porcukor,
2 tojás,
10 dkg mazsola,
reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük.
A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára. A túró sülés közben lemerül.
Előmelegített sütőben, 200 C-on kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, úgy szeleteljük, hogy minden szelet közepén legyen a túrós "búvár"
A szilvát megmosom, kimagozom, megszórom cukorral és fahéjjal. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, sóval kikeverem, és egyenként hozzáadom a tojásokat. Be...
Elkészítési idő:Én jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 d...
Elkészítési idő: