10dkg liszt
4 tojás
7 dkg vaj
csipet só
1 t.k. barna cukor
1,5 dl hideg víz
Töltelék:
2,5 dl habtejszín
1 vanília
2 e.k. porcukor
Tetejére:
12 dkg csokoládé
1 t.k. vaj
3-4 e.k. víz
A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ekkor elválik a tészta az edény falától.
Egyenként beletesszük a tojásokat, gyors mozdulatokkal habverő segítségével elkeverjük.
Amikor csomómentes néhány percen át hagyjuk hűlni.
Sütőpapír tepsibe. A tésztát tésztát habzsákba tesszük. Egymástól kis távolságra 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd letakarjuk 20 percig pihentetjük, ezután 220 fokon 10 percig sütjük.
Majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót.
Mikor megsült kettévágjuk őket, hagyjuk kihűlni. Addig felverjük a habot ízlés szerint bele porcukor, vanília.
A darabokra tördelt csokoládét vízzel együtt tálba tesszük, felolvasztjuk, ezután a vajat is beletesszük. Az egyik fánkra halmozzuk a habot, rátesszük tetejét csokoládét csorgatunk rá.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLapok: Először a lapokat készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű