Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Echair fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10dkg liszt
4 tojás
7 dkg vaj
csipet só
1 t.k. barna cukor
1,5 dl hideg víz

Töltelék:
2,5 dl habtejszín
1 vanília
2 e.k. porcukor

Tetejére:
12 dkg csokoládé
1 t.k. vaj
3-4 e.k. víz

Elkészítés:


A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ekkor elválik a tészta az edény falától.
Egyenként beletesszük a tojásokat, gyors mozdulatokkal habverő segítségével elkeverjük.
Amikor csomómentes néhány percen át hagyjuk hűlni.
Sütőpapír tepsibe. A tésztát tésztát habzsákba tesszük. Egymástól kis távolságra 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd letakarjuk 20 percig pihentetjük, ezután 220 fokon 10 percig sütjük.
Majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót.
Mikor megsült kettévágjuk őket, hagyjuk kihűlni. Addig felverjük a habot ízlés szerint bele porcukor, vanília.
A darabokra tördelt csokoládét vízzel együtt tálba tesszük, felolvasztjuk, ezután a vajat is beletesszük. Az egyik fánkra halmozzuk a habot, rátesszük tetejét csokoládét csorgatunk rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Zuppa inglese alla romana
Zuppa inglese alla romana

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Cseresznyés-sajtkrémes
Cseresznyés-sajtkrémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KEDVENC SZELET RECEPT
KEDVENC SZELET RECEPT

Lapok: Először a lapokat készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt rétes
Kelt rétes

A tejet langyosra melegítjük, a lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, és fészket készítünk a közepébe. Ebbe először cukrot, majd az élesztőt tesszük, és két dl tejet csurgatunk rá. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk