10dkg liszt
4 tojás
7 dkg vaj
csipet só
1 t.k. barna cukor
1,5 dl hideg víz
Töltelék:
2,5 dl habtejszín
1 vanília
2 e.k. porcukor
Tetejére:
12 dkg csokoládé
1 t.k. vaj
3-4 e.k. víz
A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ekkor elválik a tészta az edény falától.
Egyenként beletesszük a tojásokat, gyors mozdulatokkal habverő segítségével elkeverjük.
Amikor csomómentes néhány percen át hagyjuk hűlni.
Sütőpapír tepsibe. A tésztát tésztát habzsákba tesszük. Egymástól kis távolságra 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd letakarjuk 20 percig pihentetjük, ezután 220 fokon 10 percig sütjük.
Majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót.
Mikor megsült kettévágjuk őket, hagyjuk kihűlni. Addig felverjük a habot ízlés szerint bele porcukor, vanília.
A darabokra tördelt csokoládét vízzel együtt tálba tesszük, felolvasztjuk, ezután a vajat is beletesszük. Az egyik fánkra halmozzuk a habot, rátesszük tetejét csokoládét csorgatunk rá.
A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrom A 4tojás fehérjét , 25deka cukorral, gőz felett kemény habbá verem., és amikor már kem...
Elkészítési idő:A kókuszlisztet és a csokidarabkákat kivéve mindent aprítógépbe teszünk, és egyneműre turmixoljuk őket, majd hozzáadjuk kimaradt hozzávalókat, és elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: 20 percNyomtassuk le a tetejét, amíg puhul a tészta.Másnap vágjuk fel, mert aznap igen törik. Krém változat: 4 kávéskanál grízes lisztet 3 dl tejjel simára keverünk és sûrûre fõzzük....
Elkészítési idő: