10dkg liszt
4 tojás
7 dkg vaj
csipet só
1 t.k. barna cukor
1,5 dl hideg víz
Töltelék:
2,5 dl habtejszín
1 vanília
2 e.k. porcukor
Tetejére:
12 dkg csokoládé
1 t.k. vaj
3-4 e.k. víz
A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ekkor elválik a tészta az edény falától.
Egyenként beletesszük a tojásokat, gyors mozdulatokkal habverő segítségével elkeverjük.
Amikor csomómentes néhány percen át hagyjuk hűlni.
Sütőpapír tepsibe. A tésztát tésztát habzsákba tesszük. Egymástól kis távolságra 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd letakarjuk 20 percig pihentetjük, ezután 220 fokon 10 percig sütjük.
Majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót.
Mikor megsült kettévágjuk őket, hagyjuk kihűlni. Addig felverjük a habot ízlés szerint bele porcukor, vanília.
A darabokra tördelt csokoládét vízzel együtt tálba tesszük, felolvasztjuk, ezután a vajat is beletesszük. Az egyik fánkra halmozzuk a habot, rátesszük tetejét csokoládét csorgatunk rá.
A darált kekszet és a kakaót összevegyítettem. A tejet, margarint, cukrot kis lángon addig melegítettem, míg a margarin felolvadt. Ekkor ráöntöttem a kakaós kekszre, hozzáadtam a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. A reszelő legnagyobb lyukán az almákat a kezünkben forgatva lereszeljük egy tálba (így rövidebb-hosszabb sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojássárgáját, a 20 dkg porcukrot a 10 evőkanál vízzel kikeverjük, utána hozzá adjuk a 20 dkg lisztet és a sütőport. Ezt végül megsütjük. Krém: A 20 dkg margarint, a 20 dkg...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű