1 egész malac, fél l mustár, 1 cs. sült hús fűszerkeverék, só, darált bors, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 libacomb, 2 alma, 2 fej vöröshagyma, 1 üveg fehérbor, sör, víz
Körethez: burgonya, petrezselyem, vegeta
A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a sót és a darált borsot egy kis edényben összekeverjük. A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékekkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehér borral, 1,5 l vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, petrezselyemmel és vegetával összekeverve tálaljuk.
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: sütés kb 2 óra Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítés A darált húsból, az áztatott, jól kinyomkodott zsemléből a tojással és fűszerekkel vagdalt húst készítek. A nyersen meghámozott burgonyákból négy milliméter vastag sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű