50 dkg liszt
16 dkg porcukor
7 dkg zsír
2 tojás
3 e.k. mz
1k.k. szódapor
4 e.k. tej
Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
4 dl tej
2 e.k. liszt
3 e.k. cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk belőle.
Krém:
A vajat, a porcukrot és a tojás sárgát kikeverjük. A tejből, a lisztből, és a cukorból sűrü krémet főzünk.
Amikor kihült a krém a kettőt összekeverjük, lapokat megtöltjük, közepére lekvár.
Lap, krém, lap, lekvár, lap, krém, lap
Tetejére csokimáz.
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz. Össz...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: KönnyűA zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a te...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűJól összedolgozzuk, 30 perc pihi, vékonyra nyújtani, kiszaggatni, tojással lekenni és reszelt sajttal megszórni. 175 fokon légkeverésen sütöm!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű