Családireceptkönyv.hu

Flódni


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 25 dkg sima liszt,
25 dkg rétesliszt,
25 dkg vaj (vagy 15 dkg vaj, 10 dkg zsír),
10 dkg porcukor,
3 tojássárga,
1 dl fehérbor,
1 mk. sütőpor,
csipet só

Almás töltelék:
80 dkg alma,
2 e.k. méz,
1 citrom leve,
1 mk. fahéj,
1 mk. őrölt szegfűszeg

Mákos töltelék:
20 dkg darált mák,
10 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
1,5 dl fehérbor

Diós töltelék:
20 dkg darált dió,
10 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
1,5 dl fehérbor

+ 2,5 dl sűrű szilvalekvár, 1 tojás

Elkészítés:


A tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Az almát meghámozva lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A citromlével, mézzel, fűszerekkel és a borral megpároljuk. Ha így túl leves lenne, tegyünk hozzá 1-2 ek. zsemlemorzsát, vagy kekszmorzsát.

1,5 dl fehérbort lábasba öntünk, hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor felolvad. Ráöntjük a dióra és kihűtjük.
A mákkal ugyanígy járunk el.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy zsírozzuk, lisztezzük. Beleterítjük az egyik tésztalapot, megkenjük a lekvár felével, majd megkenjük a diós töltelékkel.Tészta következik, lekvár, mák, tészta, alma és végül a 4. tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk, tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük fel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Különleges csokis meggyes kavart finomság, megunhata
Különleges csokis meggyes kavart finomság, megunhata

A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyúrt néger kocka
Gyúrt néger kocka

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk könnyen nyújtható tésztává, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. Tepsi (24×39 cm-es) hátán 3 lapot sütünk. A krémhez a tejet a kakaóval, a l...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cappuccinos-banános pohár
Cappuccinos-banános pohár

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A kek...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meyer citromos túróhab pohárban
Meyer citromos túróhab pohárban

1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citromok levét kifacsarjuk, összekeverjük a porcukorral, és csípősre melegítjük: már gőzöljön, de még ne forrjon. Ebben feloldjuk a kic...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk