50 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 10 dkg margarin, ½ dl rum, 50 dkg gesztenye massza, annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.
Tepsibe nyomkodjuk.
Krém: 9 dl tej, 3 cs. vaníliás puding felfőzni, majd kihűteni
20 dkg margarin, 2 cs. vaníliás cukor, kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
1 cs. szögletes háztartási kekszet forralt tejbe kissé beáztatjuk.
A gesztenyés alapot megkenjük, a krém felével rárakjuk sorba a kekszet és megkenjük a maradék krémmel.
Tetejére ½ dl tejszínt felverünk és a pudingos krémre kenjük.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: 1 óra1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lágy vajat, és összedolgozzuk. 2. A morzsalékos tésztához adjuk a villával összehabart tojást is, és...
Elkészítési idő: 30 percA túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alap...
Elkészítési idő: