70-80 darabhoz
- 20 dkg sima liszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor (vagy por nyírfacukor)
- kb. 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 10 dkg Boci étcsokoládé
1. Összekeverjük a sima lisztet, a zabpehelylisztet, a darált diót, a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a tojást is. (Készíthetjük nyugodtan robotgéppel is.) Amikor már kezd összeállni a tészta, de még morzsalékos, akkor hozzáadjuk a reszelt vagy apró darabokra tört csokit és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, majd fóliába csomagolva betesszük 30 percre a hűtőbe.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagra és tetszés szerinti formával vagy keksznyomdával kiszaggatjuk. (A lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.)
3. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 6 percig sütjük. Világos maradjon! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
A hozzávalókat összekeverjük, hűtjük, nyújtjuk, szaggatjuk és előmelegített sütőben sütjük. Lekvárral összeragasztjuk, tetejére csokit kenünk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót durvára vágjuk, a sütőtálat sütőpapírral béleljük ki, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk. 10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Formázzuk meg, rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, végül pedig a lisztet és a sütőport. Egy kicsit kiveszünk a tésztából, melyhez kakaóport adunk. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű