Családireceptkönyv.hu

Hagymás-sonkás göngyölt karaj


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli sertéskaraj
2 e.k mustár
1 nagy csokor snidling
10 dkg főtt-füstölt sonka
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A karajt megmossuk, szárazra törüljük, bevágjuk, és téglalapnak szétnyitjuk. Enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, bőven megszórjuk aprított snidlinggel, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, és szorosan feltekerjük.
Konyhai kötözőzsinórral körbetekerjük, olajjal kikent tepsiben alufólia alatt 220 fokon 1 órát sütjük, majd a hőfokot a maximumra növeljük, a húsról levesszük a fóliát, megkenjük olajjal, és a tetejét pirosra sütjük.
Melegen vastagabban szeletelhető, ha kihűtjük, egészen vékony szeleteket vághatunk belőle, amelyet felvágott helyett fogyaszthatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Húsgombóc paradicsomszósszal
Húsgombóc paradicsomszósszal

Töltelék: Sertéshúsból, rizsából, só, bors, paprikából készítünk egy tölteléket. Vizet felrakunk forrni, ha már forr kisebb formás gombócokat készítünk és a vízbe helyezzük, sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tarja steak
Tarja steak

A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát ér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár

A malac bőrős felét éles késsel sűrűn beirdaljuk, és a hús mindkét oldalát nagyon alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A húsos oldalát egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Borsos tokány 1 - OK
Comb - Borsos tokány 1 - OK

1. A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk