menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás-sonkás göngyölt karaj


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csont nélküli sertéskaraj
2 e.k mustár
1 nagy csokor snidling
10 dkg főtt-füstölt sonka
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A karajt megmossuk, szárazra törüljük, bevágjuk, és téglalapnak szétnyitjuk. Enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, bőven megszórjuk aprított snidlinggel, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, és szorosan feltekerjük.
Konyhai kötözőzsinórral körbetekerjük, olajjal kikent tepsiben alufólia alatt 220 fokon 1 órát sütjük, majd a hőfokot a maximumra növeljük, a húsról levesszük a fóliát, megkenjük olajjal, és a tetejét pirosra sütjük.
Melegen vastagabban szeletelhető, ha kihűtjük, egészen vékony szeleteket vághatunk belőle, amelyet felvágott helyett fogyaszthatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm

A vöröshagymát vágd apróra, a húst pedig kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, majd dinszteld meg rajta a hagymát, közben add hozzá a préselt fokhagymát. Rakd bele a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vasi rántott sertésborda
Vasi rántott sertésborda

Előkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Pörkölt ala Anyu
Pörkölt ala Anyu

Az apróra vágott hagymát pici zsíron üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikazzuk. A kockázott húst beleforgatjuk, fehéredésig sütjük, majd sózzuk és felöntjük vízzel. Lefe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött cukkini
Töltött cukkini

A cukkinit megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Ezután félbe vágjuk, a magját pedig kivájjuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon pereme is, hogy a sajt ne folyjon ki belőle. A füstölt saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk