menu

Családireceptkönyv.hu

Havas háztető


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 cs. ostyalap, 22 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg margarin, fél cs. sütőpor, 12 dkg porcukor, 2 e.k kakaópor, 1 e.k tejföl
Ezeket összegyúrjuk, és 12 felé osztjuk. Ostyalap hosszúságúra sodorjuk őket, majd sütjük.

Krém: 5 dl tej, 6 e.k liszt, 2 tojás sárgája -> sűrűre főzzük, kihűteni
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor --

Krém: 5 dl tej, 6 e.k liszt, 2 tojás sárgája -> sűrűre főzzük, kihűteni
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor -> kikeverni
Majd összekeverni őket.

Elkészítés:


Összerakás: az ostyalapokat hosszában kettévágjuk, egyet megkenünk, krémmel ráteszünk 3 rudat, majd krémet, 2 rudat, krémet, 1 rudat, krémet.

1-1 ostyalap mindkét oldalra. Csoki mázzal leöntjük és kókusszal megszórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer Marcsi féle
Linzer Marcsi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vargabéles
Vargabéles

A tésztát sós , olajos (1 ek) vízben megfőzöm . Nem kell teljesen , egy kicsit keményebb maradhat a túrós keverékből úgyis szív még magába nedvességet . Hideg vízben szitán átmosom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből

6-7 tojásfehérje 10 dkg dió durvára vágva 10 dkg étcsokoládé aprítva 5 dkg mazsola 10 dkg cukrozott gyümölcs 8 dkg liszt 12 dkg porcukor 4 dkg olvasztott vaj Elkészítés:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lemon curd Limarától
Lemon curd Limarától

Másfél citrom héját lereszeltem. 3 citrom levét kifacsartam (később még egy felet hozzá adtam, hogy még savanykásabb legyen) és a 10 dkg cukorral, az egész tojásokkal és a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk