1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
2 tojás
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg őrölt mandula
A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Tipp: a tetejére porcukrot is szórhatunk, mellé fagylaltot is kínálhatunk.
csoki csoda liszt nélkül, a belseje krém
1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet, ezután habverővel összekeverjük. Ha kész, hozzáöntjük az olajat is és összekeverjük. A lisztet összekeverjük a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét. Három részre osztjuk. Az első rész ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű