menu

Családireceptkönyv.hu

Láva süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 10 dkg vaj
 12 dkg 75 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé
 2 tojás
 2 tojásfehérje
 10 dkg cukor
 10 dkg őrölt mandula

Elkészítés:


A csokoládét apróra törjük és a vajjal együtt felolvasszuk, majd folyamatos kavargatás mellett langyosra hűtjük. A tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot egy tálba tesszük, majd mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a kihűtött csokoládét is és újra összedolgozzuk, majd az őrölt mandulát és a kakaóport is hozzáadjuk. Kivajazott sütőformákba kanalazzuk a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon, 10-12 percen át sütjük. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Tipp: a tetejére porcukrot is szórhatunk, mellé fagylaltot is kínálhatunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


csoki csoda liszt nélkül, a belseje krém

Láva süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
puha sajtos pogi
puha sajtos pogi

1. Az élesztőt belemorzsoljuk egy evőkanál langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Barackos piskóta
Barackos piskóta

A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet, ezután habverővel összekeverjük. Ha kész, hozzáöntjük az olajat is és összekeverjük. A lisztet összekeverjük a s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Árvácska szelet
Árvácska szelet

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét. Három részre osztjuk. Az első rész ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós, lekváros  kevert
Kakaós, lekváros kevert

A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk