Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db tojás
0.4 dl víz
2 dkg vaj
4 dkg liszt
1 csipet só

Elkészítés:


A vizet felforraljuk a vajjal és egy pici sóval. Amikor forr, beleöntjük a lisztet, és fakanállal legalább 3 percig keverjük, amíg kicsit megpirul. Nem baj, ha a serpenyő vagy a lábas alján leragad egy vékony rétegben, a lényeg, hogy nem hagyjuk abba a keverést. A tészta puha masszává áll össze. A tojást egy keverőtálban felütöm, a még forró tésztamasszát ráteszem, és összedolgozom. Teljesen simára gépi habverővel keverem el egy perc alatt. A tészta ezzel elkészült. Képviselőfánkhoz az 1 tojásos adagból két halmot rakok sütőpapírra, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütöm, ekkor csökkentem a hőmérsékletet 180 fokra, és tovább sütöm 5 vagy max. 10 percig, amíg a felszíne ropogós nem lesz.

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Habos-krémes linzer
Pudingos - Habos-krémes linzer

1. A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük. 2. 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral habosra keverünk. 3. A tésztát 2 rész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Habos epres linzer
Habos epres linzer

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, és az ujjbegyünkkel kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Almás-szilvás bitta
Almás-szilvás bitta

A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük, majd a tejfölt, és a bort is beleöntjük. 15 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett deszk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Dalmát krémes
Dalmát krémes

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lisztet keverjük ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk