.
4 tojásból 2 ek. olajjal piskótát sütünk egy normál méretű tepsiben. Kihűtjük.
Krém: 20 dkg darált kekszet összekeverünk 2 ek. kakaóporral,2 dl feketekávéval és 1/2 dl rummal.
15 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral, majd a kekszes masszát is beledolgozzuk. Tehetünk bele meggyet is. A piskótára kenjük.
Csokimáz: 2 dkg kakaóport, 3 dkg cukrot és 4 ek. vizet pár perc alatt összefőzünk, amíg kicsit besűrűsödik. 3 dkg margarint olvasztunk bele és a krémre kenjük.
A mogyorót, szezámmaglisztet, mandulát, szezámmagot, szódabikarbónát és őrölt fahéjat egy tálba mérjük, majd hozzáöntjük a cukrot, a mandulaitalt és a puha vajat és összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA peremes sütőlap alját zsírpapírral kibéleljük. Hideg eljárással piskótát készítünk. A piskótát 2-2,5 cm vastagon, egyenletesen szétkenjük a sütőbádogban. Középmeleg sütőben sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot és a tojássárgákat habosra verjük. A csokidarabokat a margarinnal megolvasztjuk a mikróban, 20 másodpercenként kevergetve, vagy vízgőz felett. A tojások fehérjéjét kemé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű