50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 k. kakaó, 25 dkg cukor, 1 cs. vanília, 1 k.k szódapor, 1 m.k fahéj, 4 tojás sárgája, kis tejföl, puha tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk 1 lapot kisodrunk lekvárral megkenjük.
Töltelék: 10 dkg margarin, 5 e.k cukor, 1 dl rum, habosra keverjük, 15 dkg kókusz, 4 tojás habját összekeverjük, és a tésztára kenjük és rátesszük a másik lapot, ha megsült 4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral kikeverünk és még melegen a tésztára kenjük.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,ha nem akarna összeállni,akkor egy kis tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krém készítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle. Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszagga...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű