2 vaníliás pudingpor,
8 dl tej,
4 cs. vaníliás cukor
Tészta: 5 tojás
25 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 dl tej,
1 dl étolaj,
22 dkg liszt,
2 e.k. kakaópor,
1 sütőpor
Tetejére: 1 nagy pohár 20 %-os tejföl,
4 e.k. porcukor, 1
vaníliás cukor (esetleg reszelt citromhéj)
A pudingokat a tejjel és a vaníliás cukrokkal megfőzzük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Beleforgatjuk a tojáshabot.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Vizes evőkanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot és 180 °C-on, 1 órán át sütjük. A tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a sütőből kivett, meleg tésztára kenjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojáso-kat, és annyi lisztet, hogy rétestészta sűrűségű legyen. Alaposan kidolgozzuk, majd késfoknyira kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két órát pihentetjük. Öt részre osztjuk, kinyújtjuk, egyenként megsütjük a lapokat. (Gyorsan sül!) A krémhez valókat kikeverjük, megtöltjük a lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszten kívül minden hozzávalót összekeverjük, és gőz fölött melegítsük. A tűzről levéve hozzákeverjük a szódabikarbónával kevert lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 4 felé oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz