2 dl feketekávé
3 ek likőr (amaretto, aki tud szerezni)
3 db tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
1 db citrom reszelt héja
250 g mascarpone krémsajt
25 dkg babapiskóta
1 ek kakaópor (jó minőségű)
Egy hosszúkás jénai tál erre a célra pont megfelel. Elkészítés: a feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük. Kakaóporral megszitáljuk, amit egy kis szűrő segítségével készítek
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle. Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszagga...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. Az érett avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját és kaparjuk a húsát egy tálba. 2. Egy villával törjük össze teljesen sima péppé. 3. Adjuk hozzá a cukrot és a sót. Majd ezz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk. Felforralj...
Elkészítési idő: gyors+hűtés Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű