2 dl feketekávé
3 ek likőr (amaretto, aki tud szerezni)
3 db tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor (bourbon)
1 db citrom reszelt héja
250 g mascarpone krémsajt
25 dkg babapiskóta
1 ek kakaópor (jó minőségű)
Egy hosszúkás jénai tál erre a célra pont megfelel. Elkészítés: a feketekávét kikeverjük a likőrrel. A tojásokat felütjük, a sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A tojás sárgákat a kristálycukorral és a vaníliással, valamint a citromhéjjal habosra keverjük, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Összekeverjük a tojássárgájával készült krémet a mascarpone krémmel és lazán belekeverjük a tojáshabot. A piskóta felét a tálba sorban elhelyezzük és mindegyiket belemártjuk a likőrös kávéba. Rákenjük a krém felét, ráhalmozzuk a következő sor mártott babapiskótát, majd a maradék krémmel befedjük. Kakaóporral megszitáljuk, amit egy kis szűrő segítségével készítek
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és a tojásokat, majd az olajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük és csomómentesre keverjük, majd a vizet is ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a margarint és a tojássárgáját gyúrjuk morzsalékos tésztává, a végén formázzuk gombóccá és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Liszttel megszórt des...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt (ha kell, magozd ki majd) vágd kis kockákra. A túrót keverd simára a tojássárgákkal, a citrom levével és héjával, valamint a tejszínnel, s ízesítsd cukorral. Végül kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű