300 g étcsokoládé,
45 g vaj,
5 tojás,
4 e. k. porcukor,
240 ml habtejszín,
1 t.k. vanília kivonat
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük kihűlni. A tojás sárgákat 2 e.k. –nyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas keveréket. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a csokis – tojásos masszához. A tejszínt a vanília kivonattal felverjük és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
1. A lisztet elkeverjük csipetnyi sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, és még annyi tejet, hogy könnyen formálható tésztát kap...
Elkészítési idő:1. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét. 2. Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan ho...
Elkészítési idő:Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával,először a tölteléket készítjük el: a a mazsolát forró vízben megmossuk,lecsepegtetjük,apróra vágjuk. Felforraljuk a teje...
Elkészítési idő:A cukrot +vaniliát + vajjal jól kikeverjük.. - bele a tojások+ liszt amibe a szódabikarbónát és a sütőport elkevertük - + a tej és a megpucolt , reszelt almát valamint a csokid...
Elkészítési idő: 30 perc