Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mousse


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


300 g étcsokoládé,
45 g vaj,
5 tojás,
4 e. k. porcukor,
240 ml habtejszín,
1 t.k. vanília kivonat

Elkészítés:


A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük kihűlni. A tojás sárgákat 2 e.k. –nyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas keveréket. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a csokis – tojásos masszához. A tejszínt a vanília kivonattal felverjük és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtökös-almás muffin mandulalisztből by Réka Horvá
Sütőtökös-almás muffin mandulalisztből by Réka Horvá

Összekeverjük az összes hozzávalót. Muffin-formákba rakjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos meggyes krémes
Mákos meggyes krémes

A száraz hozzávalókat (mák, liszt, cukor, csipet só, sütőpor) egy edényben összekeverem. Egy másik edényben a tojássárgákat keverem össze az olajjal, tejjel, reszelt almával. Apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gozinaki
Gozinaki

Készítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réka
Olajos piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk