2*275 g kinyújtott, hűtött leveles tészta
3 e.k bazsalikomos pesztó
3 e.k. reszelt parmezán
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
tengeri só
1-1 e.k. szezám- és lenmag
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztákat kitekerjük, egymásra helyezzük, és fémtállal kiszúrva köröket formázunk belőlük. Az egyik kört sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, megkenjük a pesztóval, rászórjuk a sajtot és az aprított bazsalikomot. Ráhelyezzük a másik tésztakört. A fokhagymát fokhagymanyomóban összehúzzuk, elkeverjük a tojással, és megsózzuk.
A tésztát megkenjük a tojással, vegyesen megszórjuk szezám-, illetve lenmaggal. Kisebb poharat vagy kisebb befőttes kupakot helyezünk a tészta közepére. Éles, vékony pengéjű késsel bevágjuk a nap "sugarait" a pohártól kiindulva, majd összeset megtekerjük, és 2-25-30 perc alatt pirosra sütjük az előmelegített sütőben. Egyben tálaljuk a vendégeknek, és mindenki törhet belőle magának egy-egy sugarat.
Elkészítése: A leveles tésztát felengedjük, kinyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd hosszában ráfektetjük a bacon szalonnát. Derelye vágóval elvágjuk a csíkokat, majd csava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba szórjuk a száraz hozzávalókat: a liszteket elvegyítjük a sóval, köménnyel, fokhagymaporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban villával lazán felverjük a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni,1 órát keleszteni. Ujjnyi vastagra nyújtani.1 tojásfehérjét,1 tk .paprikával felverni és megkenni a tészta tetejét. Szaggatni,180 fok kb 30 perc A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összekeverni. 1 órát keleszteni, nyújtani, szaggatni. Tojással megkenni a tetejét, sajtot szórni rá. Még 15 percet keleszteni. 180°-on megsütni.
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű