2*275 g kinyújtott, hűtött leveles tészta
3 e.k bazsalikomos pesztó
3 e.k. reszelt parmezán
1 csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
tengeri só
1-1 e.k. szezám- és lenmag
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztákat kitekerjük, egymásra helyezzük, és fémtállal kiszúrva köröket formázunk belőlük. Az egyik kört sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, megkenjük a pesztóval, rászórjuk a sajtot és az aprított bazsalikomot. Ráhelyezzük a másik tésztakört. A fokhagymát fokhagymanyomóban összehúzzuk, elkeverjük a tojással, és megsózzuk.
A tésztát megkenjük a tojással, vegyesen megszórjuk szezám-, illetve lenmaggal. Kisebb poharat vagy kisebb befőttes kupakot helyezünk a tészta közepére. Éles, vékony pengéjű késsel bevágjuk a nap "sugarait" a pohártól kiindulva, majd összeset megtekerjük, és 2-25-30 perc alatt pirosra sütjük az előmelegített sütőben. Egyben tálaljuk a vendégeknek, és mindenki törhet belőle magának egy-egy sugarat.
Egy csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan egymást fedve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 dl meleg tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatunk. 1 kg lisztet, a sót , olajat a maradék 3 dl meleg tejet az élesztős cukros tejjel összedolgozunk. Nem kell keleszteni a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűTepertőt ledarálni. Liszt, só, bors, zsír hozzáadása. Összemorzsolni. Kis tejben pici cukorral felfuttatni az élesztőt. Hozzáönteni a masszához plusz 3 db tojás. 2-3 lk tejföl, izl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk majd össze gyúrjuk az anyagokat. Mindjárt kinyújtjuk majd összehajtogatjuk. 10 percet pihentetjük, ismét ki nyújtjuk, 4x hajtogatjuk 10 perces pihentetéss...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes