kg burgonya héjastól
8 szelet karaj
só, bors, pirospaprika
kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
2 nagy fej vöröshagyma
mustár
450 g tejföl
20 dkg reszelt sajt
kevés olaj
A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.
A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.
Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.
Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.
Lefedés nélkül, 180 fokon sütjük kb 45 percig.
Az oldalast tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk. A fűszereket (fokhagyma, aprított lestyán, só, bors, paprika) némi olajjal összekeverjük, majd ezzel kenjük át a húsokat. 1 é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 8 kanál rizst megmossuk, 2 kanál zsiradékon megpirítjuk, felöntjük vízzel és kis lángon lefedve megfőzzük. 2. A 40 dkg húsból, 2 apróra vágott hagymából, 2 kanál zsiradékbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerezzük sóval,borssal,fokhagymával a húst . Tegyük kiolajozott tepsibe vagy krumpliágyon süssük 220 fokon
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA csülköt megtisztítjuk és vízben feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, borókabogyót. Kb. 2 óra alatt lefedve puhára főzzük. Ezután a csülk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű