Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rakott karaj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg burgonya héjastól
8 szelet karaj
só, bors, pirospaprika
kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
2 nagy fej vöröshagyma
mustár
450 g tejföl
20 dkg reszelt sajt
kevés olaj

Elkészítés:


A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.

A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.

Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.

Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.

Lefedés nélkül, 180 fokon sütjük kb 45 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye

Ha egészben van a karaj, felszeleteljük, kiklopfoljuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a húsok mindkét oldalát néhány perc alatt megpirítjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülök cserépben, vele sült burgonyával
Csülök cserépben, vele sült burgonyával

Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!) Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a h...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Betyár gombóc nokedlivel
Betyár gombóc nokedlivel

A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpárolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tolnai sváb húsos-hurka
Tolnai sváb húsos-hurka

A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk