Családireceptkönyv.hu

Stropwafel


Írta:

Elk. idő: 3,5 óra
Adag: 32
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor
5 dkg friss élesztő
0,6 dl tej
1 tojás
csipet só

Karamellához:
3,5 dl tej (3,8%-os)
25 dkg nádcukor
5 dkg vaj
1 t.k. őrölt fahéj
csipet só

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba összedolgozzuk, letakarva langyos helyen 1 órát pihentetjük. Ha a tészta megkelt, 32 egyforma részre osztjuk és ezekből apró gombócokat formálunk.
Az ostyasütőt előmelegítjük, majd egyenként aranybarnára sütjük benne az ostyát. Ha egy kész kitesszük egy deszkára és még frissen, míg puha a tészta egy 10 cm átmérőjű kerek szaggatóval formára vágjuk. A deszkán hagyjuk kihűlni, hogy egyenes maradjon.
Míg az ostyalapok sülnek, előkészítjük a karamellkrémet.
A krém hozzávalóit egy kis fazékba tesszük, majd elkezdjük összemelegíteni. Akkor jó, ha gyöngyösre forr. Sűrűn kevergetve addig főzzük, míg szépen besűrűsödik. Kb 45 perc.
A sűrű karamellből egyenletesen elosztva minden második ostyára kanalazunk, majd beborítjuk az üres lapokkal. Kicsit megmozgatva összenyomjuk őket, majd hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
Sajttorta pohárkrém
Sajttorta pohárkrém

A kekszet egy aprítóban finomra daráljuk, majd az vajjal alaposan összedolgozzuk. A mascarpone-t, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a zselatin fixszel összekeverjük egy kézi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Vendégváró édesség
Vendégváró édesség

A babapiskótát egy jénai tálba lerakom, meglocsolom rummal és megszóróm mazsolával. A pudingot a csomagoláson előírt utasítás szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. Még melegen...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
CITROMOS TÚRÓ KRÉM
CITROMOS TÚRÓ KRÉM

A tej egy részét, pontosan 300 ml tegyünk fel forrni. A pudingport keverjük ki a maradék 100 ml tejjel. Ha felforrt a tej, adjuk hozzá és keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Nagyon sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk