Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor
5 dkg friss élesztő
0,6 dl tej
1 tojás
csipet só
Karamellához:
3,5 dl tej (3,8%-os)
25 dkg nádcukor
5 dkg vaj
1 t.k. őrölt fahéj
csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálba összedolgozzuk, letakarva langyos helyen 1 órát pihentetjük. Ha a tészta megkelt, 32 egyforma részre osztjuk és ezekből apró gombócokat formálunk.
Az ostyasütőt előmelegítjük, majd egyenként aranybarnára sütjük benne az ostyát. Ha egy kész kitesszük egy deszkára és még frissen, míg puha a tészta egy 10 cm átmérőjű kerek szaggatóval formára vágjuk. A deszkán hagyjuk kihűlni, hogy egyenes maradjon.
Míg az ostyalapok sülnek, előkészítjük a karamellkrémet.
A krém hozzávalóit egy kis fazékba tesszük, majd elkezdjük összemelegíteni. Akkor jó, ha gyöngyösre forr. Sűrűn kevergetve addig főzzük, míg szépen besűrűsödik. Kb 45 perc.
A sűrű karamellből egyenletesen elosztva minden második ostyára kanalazunk, majd beborítjuk az üres lapokkal. Kicsit megmozgatva összenyomjuk őket, majd hagyjuk kihűlni.
A kekszet egy aprítóban finomra daráljuk, majd az vajjal alaposan összedolgozzuk. A mascarpone-t, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a zselatin fixszel összekeverjük egy kézi...
Elkészítési idő:A babapiskótát egy jénai tálba lerakom, meglocsolom rummal és megszóróm mazsolával. A pudingot a csomagoláson előírt utasítás szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. Még melegen...
Elkészítési idő: 1 óraA tej egy részét, pontosan 300 ml tegyünk fel forrni. A pudingport keverjük ki a maradék 100 ml tejjel. Ha felforrt a tej, adjuk hozzá és keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Nagyon sű...
Elkészítési idő: