1 ek. CMC por 5 gr
1 ek. porcukor 20 gr
2 ek. kukoricakeményítő20 gr
1/4 tk. tojásfehérje porvagy 2 gr tojásfehérje
5 gr glükóz
100 mlcsésze forrásban lévő víz
Esetleg titán-dioxid (gyógyszertárakban, cukrászkellékes üzletekben kapható), hogy fehérebb legyen.
A száraz hozzávalókat egy tálkában összekevered, majd apránként adagolod hozzá a vizet.
Valószínűleg kicsit több kell bele, mint amennyi a hozzávalók közt szerepel.
Trutyit gyúrunk belőle. Azt a trutyit fogjuk a csipkemintázóba beleeszközölni.
A túrót szűrőn áttörjük, összekeverjük a többi hozzávalóval. és 20 percig pihentetjük. Gombócokat formázunk és 160-170 fokos olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A morzsás részhez a nedves alapanyagokat - a tejet, a vaníliát, a juharszirupot é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA meghámozott, kissé kemény őszibarackot karikákra vágjuk. A lisztből a tojássárgával és kevés vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű