Családireceptkönyv.hu

virág fátyol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek. CMC por 5 gr
1 ek. porcukor 20 gr
2 ek. kukoricakeményítő20 gr
1/4 tk. tojásfehérje porvagy 2 gr tojásfehérje
5 gr glükóz
100 mlcsésze forrásban lévő víz
Esetleg titán-dioxid (gyógyszertárakban, cukrászkellékes üzletekben kapható), hogy fehérebb legyen.

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálkában összekevered, majd apránként adagolod hozzá a vizet.
Valószínűleg kicsit több kell bele, mint amennyi a hozzávalók közt szerepel.

Trutyit gyúrunk belőle. Azt a trutyit fogjuk a csipkemintázóba beleeszközölni.

virág fátyol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládéhab szifonba
Csokoládéhab szifonba

A tejszínben olvasszuk fel oldódásig a csokoládét. Hagyjuk hűlni! A mascarponét keverjük el a tejjel, majd öntsük a már szobahőmérsékletűre hűlt csokihoz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gyümölcsös tápiókapuding
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Gyümölcsös tápiókapuding

- először a tápióka gyöngyöt áztasd be 10 percre vízbe - ezután öntsd hozzá a kókusztejet, langyosítsd fel, majd mehet hozzá az eritrit is - alacsony lángon, folyamatosan keverve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Görög joghurt parfé magokkal, rummal
Görög joghurt parfé magokkal, rummal

1. Egy mikrózható edényben tegyük a mazsolát, mogyorót, pisztáciát és a rumot, és melegítsük 50 másodpercig . Keverjük át, majd újabb 30 másodpercre rakjuk be. 2. Keverjük össze a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Narancsos piskóta
Avatar Rebeka Kedvelnék
Narancsos piskóta

A tojások sárgáját a liszttel és a cukorral habosra keverem. A tejet melegen hozzákeverem, amibe a narancsok reszelt héját is hozzáadom. Éppen csak felrottyantom. Még langyosan más...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk