héjas, nyers gesztenye
A gesztenyéket beáztattam egy éjszakára vízbe.
A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én úgy szoktam, hogy megforgatom őket, hogy a metszés mindegyiknek fölülre essen). Lefedjük alufóliával.
A sütőt előmelegítjük, majd betesszük a gesztenyéket.
Fóliával kb. 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
Naranccsal tálaltam isteni hozzá :)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintához a lisztet a sóval és a tojással simára eldolgozzuk. A tejet részletekben adjuk hozzá a tésztához, és közben mindig simára keverjük. A palacsinta tésztája tejszín sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott rizst vaníliás tejben puhára főzzük. Lehűtjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kimagozott meggybefőttet. Amikor a rizs teljesen kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű